Известни личности четат всеки ден в жълтата шатра на "Алея на книгата"

Животът

02-08-2023, 14:36

Снимка:

Алея на книгата

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Днес от 17:00 часа в Литературен кът - #КаузаГРАМОТНОСТ ще чете Дичо от D2.

Известни личности четат на варненци и гостите на града. Инициативата се случва само на Алея на книгата във Варна. Всеки ден до 6 август в жълтата шатра в Морската градина до Слънчевия часовник популярните личности ще представят по една книга, научи Varnautre.bg. Вчера първи пред публиката седна Александър Кадиев.

Днес - 2 август (сряда), от 17:00 часа в Литературен кът - #КаузаГРАМОТНОСТ ще чете Дичо.

Утре от 18:00 ще гостува Дарин Ангелов.

На 4 август (петък) от 17:30 ч. гост ще е Александър Сано.

На 5 август (събота) от 10:00 часа ще гостува Събина Георгиева, която ще чете от новата детска книга "Дузина понички“.

На 6 август (неделя) от 17:30 ч. ще гостува Здрава Каменова, а от 19:00 ч. - Фахрадин Фахрадинов.

Алеята на книгата - Варна се осъществява от Асоциация "Българска книга“ в партньорство с Община Варна и Фестивален и конгресен център - Варна, с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria и хотел “Черно море".

Днес (2 август) в Литературния кът на Алеята на книгата културната програма включва представяне на "Бунтът на Балгуните" от майстора на историческия роман Слав Хр. Караславов ("И се възвисиха Асеневци", "Солунските братя"). Книгата разказва за въстанието на Асен и Петър, за механизмите на властта и интригите във византийския императорски двор. Книгата ще бъде представена от сина на автора - Христо Караславов.

В 19 часа в Малък Арт салон на Радио Варна ще бъде представена "Тишината е спяща красавица" от Петър Чухов.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)