Днес закриват Международния джаз фестивал “Варненско лято”

Мисия Варна

30-07-2023, 12:20

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В последния фестивален ден на 30-ти юли първи на сцената ще излязат Classic Impro трио, в което Георг Брайншмид събира някои от най-големите европейски музиканти.

Днес е последния ден от Международния джаз фестивал „Варненско лято“, който се реализира с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ към Община Варна. Събитието се провежда в Английския двор на Археологическия музей.

В последния фестивален ден на 30-ти юли първи на сцената ще излязат Classic Impro трио, в което Георг Брайншмид събира някои от най-големите европейски музиканти. Бени Шмид е един от водещите световни класически цигулари и в същото време страхотен импровизатор и джаз изпълнител. Антони Дончев е брилянтен многостилов пианист, импровизатор и композитор.

А Георг Брайншмид е уникален бас виртуоз и композитор от Виена, Австрия, също от класическите музикални среди. Репертоарът им се състои от композиции на Брайншмид и Дончев, както и от класически композитори като Бах, Вивалди, Фриц Крайслер, Курт Вайл и др. Финалният концерт ще е на Франческо Беарзати – POST ATOMIC ZEP – Франческо Беарзати – саксофон, Данило Гало – електрически бас и Стефано Тамборино – барабани.