Във Варна органицираха шествие в защита на християнското семейство

Новините

30-07-2023, 11:06

Снимка:

БНР

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Поводът за шествието беше навършването на пет години от решението на Конституционния съд да спре ратификацията на Истанбулската конвенция.

Шествието на ВМРО в "Защита на традиционното българско семейство" се проведе в събота във Варна, съощи Радио Варна. 

Поводът за шествието беше навършването на пет години от решението на Конституционния съд да спре ратификацията на Истанбулската конвенция, с мотивите, че в отделни свои текстове документът на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие не съответства на българския Основен закон. Решението беше взето с осем на четири гласа.

От ВМРО казаха, че според мнението на мнозинството, въпреки безспорните си положителни страни, Конвенцията е вътрешно противоречива, размива границата между мъжкия и женски пол и въвежда несъвместим с Конституцията трети, социален пол.
Съпредседателя на ВМР Александър Сиди заяви във Варна, че решението на Конституционния съд е единствената преграда пред четворната коалиция, която няма свян и проблем да променят начина, по който изглежда българското общество, защото така са им казали от посолството. "България не може да гледа на изток или на запад, тя има свой собствен национален интерес и да го следва. Само че ние сме си избрали някой който е отишъл в посолството, което и да е то, дали са му разпореждания и са му обещали да го държат на власт, както виждаме", каза още Сиди.