Студенти от ВСУ ще декорират пейки в центъра на Варна

Мисия Варна

30-07-2023, 08:20

Снимка:

ВСУ "Черноризец Храбър"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Четвъртокурсници от специалност „Графичен дизайн“ ще реализират курсовите си проекти по дисциплината "Рисуване и стилизация" в реална градска среда.

Днес те ще декорират пейки в пешеходната зона на бул. "Сливница", в близост до Археологическия музей и Община Варна. Студентските проекти са съгласувани и одобрени от Експертния съвет за устройство на територията.

В същинското рисуване ще участват четвъртокурсниците Кристиян Иванов, Михаела Христова, Милена Кожухарова, Виктория Атанасова, Лора Петкова. Студентите работиха по темата #Варненски #работи - за визуално, декоративно оформление на кът за отдих като част от градска среда. Разнообразните им проектни решения отразяват най-характерните черти на Варна – от екологични през картинни и забавни моменти от градския живот. Проектите включват елементи и от морския свят, който е неотменна част от идентичността на Варна. Посланието е оптимистично, но и с внимание към гражданската съвест на варненци и гостите на града.

Инициативата е на преподавателя Доника Кирова в колаборация с фирма "Лорка" ЕООД, която ще предостави материали за изпълнението.

„Целта на проекта е да се внесе свежа нотка в оформлението на градската среда, като се привлече вниманието на варненци и най-вече се мотивира активността на младите хора. Те могат и трябва да участват в естетизирането на пространствата, които обитават. С гордост наблюдавам ангажираността на нашите студенти. Те не само показват умения в областта на графичния дизайн, но и заявяват привързаността си към града, в който живеем“, споделя Доника Кирова.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)