Набират оферти за изработване на проект за обходния път на Провадия

Парите

30-07-2023, 08:00

Снимка:

АПИ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

До 24 август 2023 г. се подават оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител за изработване на технически проект и проект на ПУП – Парцелиран план на обходен път на град Провадия.

Трасето ще се отделя при 17-ти км на третокласния път ІІІ-208 Провадия – Дългопол – Айтос, преди навлизане в Провадия, и ще обхожда източно града, след което ще се връща на третокласния път. Изграждането на обходния път ще изведе транзитния трафик извън чертите на града и ще осигури безопасно и комфортно пътуване в района.

Целта на обявената обществена поръчка е да се осигури проектна готовност за доизграждане на започналия през 80-те години на миналия век обходен път на града. През 1984 г. е изготвен работен проект за обходен път на Провадия с дължина 4,6 км, разделен на 4 участъка. На първите два участъка не е извършвано строителство. В третия и в четвъртия участък са изпълнени големи съоръжения и дейности по пътната настилка, но поради ограничен финансов ресурс строителните работи са прекратени през периода 1991 – 1992 г.

Бъдещият изпълнител трябва да извърши геодезическо заснемане на изградената вече част от пътя и обследване на съществуващата пътна конструкция. Ще бъдат разработени вариантни решения за доизграждане на обходния път, там където не са извършени строителни работи.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнител на строителството и на строителния надзор.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 250 хил. лв. без ДДС.  Индикативният срок за изпълнение е 440 календарни дни, от които 120 календарни дни за изработване на технически проект и проект на ПУП и 320 календарни дни за процедиране, обявяване и одобряване на проект на ПУП-Парцелиран план.