Гащи, чорапи и калашници за туристите на Златните (СНИМКИ)

Туризъм

29-07-2023, 15:53

Снимка:

varnanovini.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Бараките – близо 300 на брой, са незаконни, защото за тях няма издадени разрешителни от Община Варна.

И това лято „златните” бараки на Златни пясъци са основна туристическа атракция с богатия си асортимент от гащи, сутиени, чорапи, чадъри, дюшеци и пластмасови калашници. Националният ни курорт за трета поредна година е превърнат в долнопробен битак заради арогантността и алчността на Иванкостовите приватизатори от „Златни пясъци” АД, които прибират наемите, алармират от varnanovini.bg.

Бараки на Златни пясъци

Бараките – близо 300 на брой, са незаконни, защото за тях няма издадени разрешителни от Община Варна. Въпреки това, в тях се извършва търговска дейност при съмнителни условия и с още по-съмнителен асортимент на предлаганите стоки – от гаражен кич, до откровени ментета на световни марки, доставени по контрабандни канали.

барака

Бараките са златната касичка на златните приватизатори. Те генерират всяка година милиони лева чиста печалба, част от която е с партийно предназначение. Затова няма сила и власт, които да ги разкара от курорта. Последният президентски министър на туризма Илин Димитров дори създаде комисия, която да изясни казуса с бараките, но продължи да тупа топката, докато сдаде поста. Бараките останаха. Неговата приемничка от правителството на Николай Денков – Зарица Георгиева, също обеща да провери казуса, но и тя затупа топката.

барака

И докато министрите си тупат топката, златните приватизатори си пълнят касичката – не от хотелите, защото не оперират нито един в курорта, нито от туристически услуги – защото не предлагат нито една, а от гащи, чорапи и калашници в бараките.

барака