Морските спасители във Варна се молят за плажна полиция

Туризъм

29-07-2023, 15:32

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По думите им летовниците стават все по-недисциплинирани.

В разгара на летния туристически сезон спасители споделят, че летовниците стават все по-недисциплинирани. Именно затова за поредна година морските спасители във Варна настояват за плажна полиция, която да налага глоби на всички онези които не се съобразяват с предупрежденията и флаговата сигнализация.

Никола Калчев е сред редовните посетители на варненския плаж. Споделя, че винаги се съобразява с предупрежденията на спасителите.

„Гледам какъв е флагът. Ако е червен, не влизам. Шансът да се удавиш е голям”, споделя мъжът.

Оказва се обаче, че хората като Никола стават все по-малко. „Културата ни е много ниска. Младите се движат на големи групи и не спазват указанията ни”, споделя пред Frognews старши спасителят Георги Есов.

Въпреки всичко спасителите стоят неуморно на постовете си, но разказват, че нерядко се стига и до сериозни конфликти с плажуващите.

 

„Буйстват, бутат ни, псуват. Казват, че са дошли на море и нямаме право да им казваме дали да се къпят, или не”, обясни спасителят Добрин Добрев.

 

Спасителите твърдят, че правят всичко в името на човешкия живот и затова наличието на полиция на плажа би им помогнало много.