Отлагат IX плувен маратон „Археология“ в Бяла

Спорт

29-07-2023, 14:28

Снимка:

Община Бяла

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Причината е ниската температура на морската вода, което представлява сериозен риск за всички участници.

Уважаеми плувци и приятели на Плувен маратон „Археология“ Бяла,

С голямо съжаление се налага да обявим отлагането на IX плувен маратон „Археология“, който трябваше да се проведе на 30 юли (неделя), се казва в съобщение от организаторите на събитието.

Публикуваме съобщението без редакторска намеса:

Ние, организаторите, направихме всичко възможно, тази година маратонът да достигне до повече плувци, като включително се съобразихме с големия брой събития в днешния ден и преместихме датата за 30-ти (неделя). Въпреки това, сме изправени пред обективни обстоятелства, които изискват от нас да вземем трудното решение да отложим събитието.

Температурата на водата е наистина много ниска. От вчера правим измервания на водата и температурата варира, като най-високото измерена и 21 градуса. Дългият престой във водата при такава ниска температура представлява сериозен риск за всички участници. Нашата първостепенна грижа е вашата безопасност и не можем да рискуваме възникването на инциденти.

Искаме да изразим нашето искрено разбиране за разочарованието, което може да предизвика отлагането на маратона и ще се постараем да намери удобна дата за неговото провеждане.

Благодарим ви за разбирането!

Екипът на IX плувен маратон „Археология“ Бяла