БНТ ще излъчи днес големия детски спектакъл на Петя Буюклиева и Доно Цветков „Слънчеви песнички“

Животът

29-07-2023, 09:15

Снимка:

БНТ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В завладяващия спектакъл взеха участие талантливите деца от „Детско шлагерно студио ДА“, балетните трупи „Веда джуниър“, „Денс академи“ и „Ултра енджълс“.

БНТ ще излъчи днес спектакъла „Слънчеви песнички“, който се проведе в края на май в зала 11 на НДК в София и се превърна във вълшебна арена за деца и техните родители. Шоуто, което беше подготвяно в продължение на месеци, беше представено от един от най-ярките гласове на българската сцена, Петя Буюклиева, която влезе в ролята на приказна фея и потопи във вълшебство детската публика, заедно с магическия си асистент г-н Кадабра, въплътен от известния варненски актьор Боян Стоянов.

В завладяващия спектакъл взеха участие талантливите деца от „Детско шлагерно студио ДА“, балетните трупи „Веда джуниър“, „Денс академи“ и „Ултра енджълс“. Представлението представи песни, изцяло по музика на композитора Доно Цветков и стихове на поетесата Райна Пенева. Спектакълът “Слънчеви песнички” въведе малката публика в света на детската фантазия, рисувайки пъстрия свят на мечти и предизвикателства на малчуганите, предлагайки им уникално и незабравимо изживяване.

„Слънчеви песнички“ бе първи по рода си спектакъл в България, който съчетава няколко изкуства в едно. Проектът създаде едно уникално преживяване и показа, че децата заслужават същите висококачествени и забавни изживявания на сцената, както и възрастните. Канал 1 на Българската национална телевизия ще позволи на още повече зрители да се насладят на това изключително творчество, като излъчи шоуто днес в 16:00 часа.