Пробация за търговец, продавал „маркови“ стоки на „Златните“

Крими

27-07-2023, 15:54

Снимка:

Varna utre

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Икономическа полиция прибрала стоки за около 34 000 лв. от двата магазина на 48-годишния варненец.

За извършеното престъпление против интелектуалната собственост - по чл.172б, ал.1 от НК, на 48-годишния подсъдим бе наложено наказание „пробация“ за срок от 1 година при две мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационни служители. Наказанието бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение.

На 2 септември 2021 г., при извършена проверка в два магазина от търговски комплекс в КК „Златни пясъци“, стопанисвани от фирма на подсъдимия, се установява предлагане за продажба на мъжки, дамски и детски спортни екипи, тениски и фланелки, носещи знаци със запазените марки на общо 18 световно известни търговски компании, без съгласието на притежателите на изключителните права. Според назначената експертиза знаците, поставени върху намерените в обектите на подсъдимия стоки, са сходни с тези на защитените регистрирани търговски марки, което може да предизвика объркване у потребителите с оригиналите. Общата стойност на инкриминираните стоки е за около 34 000 лева.

48-годишният мъж е неосъждан. Веществените доказателства – предмет на престъплението, се отнемат и следва да бъдат унищожени. Направените по делото разноски за близо 800 лева също са в тежест на подсъдимия. Съдебният акт е окончателен.