Новият областен управител на Варна Андрияна Андреева встъпи в длъжност

Новините

27-07-2023, 13:02

Снимка:

Moreto.net

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Първата задача е да се запозная със завареното и свършено, предстоят срещи с кметове на общини, за да се идентифицират проблемите“, каза Андреева.

Новият областен управител Андрияна Андреева встъпи официално в длъжност като пое поста от предшественика си Марио Смърков, предаде репортер на Moreto.net. Тя благодари на Министерски съвет за гласуваното доверие за първи път начело на Областна администрация да застане жена.

„Надявам се върховенството на закона и работата с гражданите да са водещите в работата на Областна администрация. Дългогодишният ми опит като специалист в областта на правото, като преподавател и практикуващ юрист, се надявам, че ще бъде максимално полезен за това да се следва върховенството на закона и да се осъществява нужния контрол със законови средства. Първата задача е да се запозная със завареното и свършено, предстоят срещи с кметове на общини, за да се идентифицират проблемите“, каза Андреева.

„Област Варна включва различни по характер общини. Всеки местен орган най -добре познава проблемите в съответната община. Нашата роля като Областна администрация е да познаваме тези проблеми, за да можем да ги поставим на национално ниво и да се търси решение“, посочи още тя.