Продадоха Гранд хотел Варна за 28 млн. евро

Парите

25-07-2023, 18:58

Снимка:

bgglobe

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Офшорната компания Black Sea Property PLC обяви, че е подписала споразумение за придобиване на 98.27% от "Гранд Хотел Варна“ АД – дружеството собственик на едноименния хотел в морската столица..

Цената на сделката е 28 милиона евро (близо 55 млн. лв). Регистрираната в британския остров Ман офшорна фирма е собственик и на къмпинг "Градина“, съобщава economic.bg.

Сделката, която се очаква да бъде завършена до 30 октомври, има за цел да засили инвестициите на Black Sea Property PLC в хотелиерството, се казва в декларация на компанията до Лондонската фондова борса.

"Гранд Хотел Варна“ е едноличен собственик на местната компания "ГХВ-Долфинс“ ЕАД, която управлява три хотела. Сделката включва и портфейл на взаимен фонд.

Имуществените активи на целевата компания се оценяват на 19 милиона евро, а портфейлът на взаимния фонд се оценява на 12 милиона евро. При подписването на договора Black Sea Property е платил депозит от 1.6 милиона евро.

Офшорната компания планира да използва приходите от портфейла на взаимния фонд за обновяване на хотелите, превръщайки ги в целогодишни съоръжения, които са в съответствие със стратегическите цели и съществуващите активи, се казва в съобщението.

“Ние вярваме, че хотелите на "ГХВ-Долфинс“ могат да бъдат ефективно обновени и трансформирани във висококачествени луксозни проекти, които ще повишат стойността за акционерите“, каза председателят на Black Sea Property Саймън Хъд.