Детска занималня изгуби момиченце, жена го намери на пейка до театъра във Варна

Животът

25-07-2023, 18:44

Снимка:

СайтЪТ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Детето е било част от група, която е прекарвала време на открито в центъра на града.

За неприятен случай с щастлив край научи СайтЪТ от свои източници. Малко дете е било изпуснато от поглед за секунди и е изчезнало в неизвестна посока по време на лятна занималня. Детето е било част от група, която е прекарвала време на открито в центъра на Варна. Ето какво сподели за медията ни дамата, която е открила момиченцето.

„Докато вървях в градинката между филиала на театъра и сградата на операта, видях на пейка момиченце на около 2 годинки. Тъй като детето се беше покатерило и правеше пируети на височина, опасна за него, се спуснах да го хвана. То се засмя, не се притесни. Огледах се наоколо за родителите. Нямаше никой. Опитах да го накарам да каже или покаже с кого е, но безуспешно. В този момент към мен се приближи жена с малко дете на ръце. Реших, че е майка му, но се оказа друга дама, която наблюдава детето от известно време и го пази, докато стане ясно кой го е зарязал на пейката.

Тя ми разказа, че първоначално детето се е забавлявало на сухия шадраван, където добре се е изкъпало и дори е пило вода от там. Към него са се приближили двама мъже, а когато дочула разговор, че се канят да го вземат, го грабнала и поставила на пейката.

Единодушно стигнахме до решението на секундата да позвъним в полицията. Докато разговаряхме с много любезна служителка на тел. 112, която ни уверяваше да не се отделяме от детето, докато не пристигне екип, видяхме към нас да тича някаква жена. Тя обясни, че е от лятна занималня, която е довела децата да поиграят наоколо и изпаднали в ужас, когато видели, че едно от децата липсва. След като се легитимира и ни увери, че детето е поверено именно на тях, решихме да й го дадем.

Не мога да не споделя притеснението си, че толкова малки деца може да бъдат оставени без непрестанен надзор и не искам да мисля какво можеше да се случи, ако детето беше хукнало към близкия булевард, където движението е изключително натоварено. Очевидно си има „ангел пазител”, сподели варненката.