Ръководството на ЧСУ „Юрий Гагарин“ е подало документи за закриване на училището

Животът

25-07-2023, 10:09

Снимка:

СОК "Камчия"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Все още не са ясни и мотивите за взетото решение от страна на ръководството на частното училище, което беше разположени в СОК „Камчия“.

Ръководството на ЧСУ „Юрий Гагарин“ е подало документи за закриване на училището. Това съобщи за СайтЪТ Ирена Радева, директор на Регионалното управление по образованието във Варна. Тя посочи, че документите са били внесени в РУО миналата седмица и допълни, в училището са се обучавали 120 деца.

„Част от родителите са изявили желание да преместят децата си в други частни училища, а останалите се пренасочват. Всички деца ще бъдат обхванати в образователната система. Преподавателите са в предизвестие до края на месец август“, обясни директорът на РУО – Варна.

Още в началото на месец юли в Инспекцията по труда в морската столица бе подадено заявление от страна на частното училище намерение за съкращаване на над 30 преподаватели и персонал към ЧСУ „Юрий Гагарин“. Все още не са ясни и мотивите за взетото решение от страна на ръководството на частното училище, което беше разположени в СОК „Камчия“.