Съдят варненски наркодилър

Крими

24-07-2023, 16:39

Снимка:

Varna utre

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мъжът е бил задържан от органите на МВР вчера в хода на проведена специализирана полицейска операция.

Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност мъж от града за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. А.Й. (35 г.) ще остане задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение. Той е привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

Мъжът бил задържан от органите на МВР на 23 юли 2023 година в хода на проведена специализирана полицейска операция. При извършените процесуални действия в него били намерени и иззети около 18 грама метамфетамин. Установено било, че А.Й. се занимава с разпространение на наркотични вещества, като това не е първа такава проява на обвиняемия. Към момента на извършване на сегашното деяние той се намирал в изпитателния срок на наложено му от съда наказание за същото престъпление.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Предстои искането за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо него да бъде внесено за разглеждане в Окръжния съд.