Двореца – Балчик изпраща юли с три музикални пътешествия

Варна Лайф

23-07-2023, 16:10

Снимка:

Двореца Балчик

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Три пътешествия в три музикални свята, преплетени с много страст и емоции, предлага на финала на юли на посетителите си Двореца – Балчик.

Приключението започва още тази вечер с мюзикъла на Варненската опера по случай 100-годишнината от рождението на оперната Дива Мария Калас, продължава на 26 юли с танго концерта „Картини от Piazzolla“ и изпраща горещия месец с концерт-спектакъла „Морски истории“ на трио „Дивертименто“ на 29 юли.

Мюзикълът от Христос Папагеоргиу „Калас и Онасис“ пресъздава живота на Мария Калас и Аристотел Онасис - две звезди с огромна слава и изпепеляващи съдби, чийто фатален сблъсък за пръв път се представя на световната музикална сцена. Спектакълът разказва с брилянтни певчески и танцови изпълнения историята на оперната дива Калас и милиардера Онасис, в чиито роли с огромен талант влизат звездите Ева Перчемлиева и Мариос Андреу. Яхтата на любовта им се носи в море от музикални стилове: опера, мюзикълно пеене, танго, гръцки етно мелодии.

Началото е тази вечер от 21:00 часа на откритата сцена „Двореца“. Билети – ако все още са останали, можете за закупите на Каса „Воденицата“ – тел. 0899 883 478 и на EVENTIM.BG.

В сряда, 26 юли, в Каменната зала проектът „Картини от Piazzolla“ ще ви потопи в страстния свят на тангото с музиката на Астор Пиацола. От богатия репертоар на композитора ще бъдат изпълнени едни от най-известните му творби, като Adios Nonino, Libertango, Oblivion, Violentango и др, а входът за свободен за всички посетители на Двореца.

Проектът на акордеониста Калоян Куманов е създаден през 2021 г. за вековния юбилей от раждането на композитора и вече трета поредна година е част от най-големите фестивали в София, Пловдив, Варна, Враца, Пещера и още сцени из цяла България.

Артистичната точка на месеца ще сложи трио „Дивертименто“. На 29 юли, събота, от 19:00 часа гостите в Каменната зала ще потеглят на морско музикално пътешествие с концерт-спектакъла „Морски истории“.

Грациела Панайотова (цигулка), София Радилова (виолончело), Иван Керековски (пиано) и певицата Милена Гюрова ще ни преведат към мечти по нови брегове с музикални произведения от К. Сен-Санс, Г. Доницети, Н. Римски-Корсаков, А. Дворжак, Ж. Бизе, А. Пиацола, Ж. Офенбах и Х. Уайт.

Входът за „Морските истории“ отново е свободен!