Заловиха 70-годишен варненец за разпространение на фентанил

Крими

21-07-2023, 17:56

Снимка:

Varna utre

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

При последвалото претърсване в автомобила и дома му, е намерено и иззето немалко количество фентанил и негови аналози, както и кокаин, марихуана, и ел. везна.

Във връзка с провеждащата се национална специалзирана полицейска операция по противодействие разпространението на наркотични вещества, днес около 07:30ч. от служители на ОДМВР – Варна, беше задържан 70-годишен варненец, известен на полицията.

При последвалото претърсване в автомобила и дома му, е  намерено и иззето немалко количество фентанил и негови аналози, както и кокаин, марихуана, и ел. везна.  По първоначални данни, намерените наркотични вещества са били предназначено за разпространение, както на територията на област Варна, така и в съседната Добричка.

Мъжът е в близки отношения със задържаната миналата седмица жена отново за фентанил. Като от МВР допълниха, че той е баща на мъжа, с когото тя живее на семейни начала.

По случая е образувано досъдебно производство и е докладван на Окръжна прокуратурата.

Припомняме, че на 19 юли властта алармира, че у нас се разпространява нов синтетичен и много опасен наркотик, който е около 100 пъти по-активен от хероина. Правителството реши да се създаде нов координационен механизъм, чийто фокус ще бъде организираната престъпност, вносът и разпространението на наркотици.