Изправят пред съда убиеца на 32-годишната Валентина от Варна

Крими

21-07-2023, 16:09

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мъж, обвинен за убийството на приятелката си, извършено по особено мъчителен начин, ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Окръжна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт срещу И.П. (39 г.), обвиняем за убийството на млада жена. Той ще бъдат съден за тежкото престъпление, извършено по особено мъчителен начин за жертвата, с особена жестокост и при условията на домашно насилие – престъпление по чл.116, ал.1, т.6, пр.3-то и пр.4-то и т.6а, във връзка с чл.115 от НК.

Жертвата на престъплението била 32-годишна жена, с която обвиняемият имал връзка в продължение на около 2 години. Двамата употребявали наркотични вещества, често се карали, събирали се и се разделяли. Често словесните им сблъсъци прераствали във физическо насилие от страна на мъжа.

През месец януари 2022 година, след пореден нанесен й побой, жената напуснала дома на мъжа и този път подала жалба. В резултат на това Районен съд – Варна издал заповед за незабавна защита от домашно насилие, като на И.П. било забранено да приближава жената на по-малко от 200 метра за срок от 18 месеца. Въпреки това той и пострадалата продължили да имат контакти и да поддържат връзка, като дори заживели заедно отново.

Отношенията им не се променили, двамата продължили да употребяват наркотици заедно, а в резултат от въздействието им И.П. продължил да упражнява физическо насилие над жената. Тя от своя страна няколко пъти си тръгвала, а след това отново се връщала. Двамата посрещнали заедно 2023 година.

На 1 януари жената посетила своите родители и това бил последния път, в който те я видели. В дните след това семейството и приятели на жертвата правили множество опити да се свържат с нея, но без успех. Бил подаден и сигнал в ОД МВР – Варна за изчезването на младата жена, като незабавно били започнати издирвателни действия, тъй като станало ясно, че тя е в неизвестност от 1 януари.

В хода на работата по случая били събрани достатъчно доказателства за това, че  жената е станала жертва на тежко криминално престъпление. Действията по разследването на случая отвели полицейските служители в дома на И.П. Извършено било претърсване в имота, намиращ се в м-ст „Евксиноград“. Там било намерено тялото на младата жена, скрито в неизползваема септична яма, добре прикрита с растителност.

Назначената съдебно-медицинска експертиза показала, че тя е починала в резултат от тежка гръдна травма, изразяваща се в повърхностно разкъсване на белия дроб и множество фрактури на ребра двустранно. По тялото на жената имало множество травматични увреждания, вероятно получени в резултат от нанесен й побой.

Предстои делото срещу И.П. да бъде насрочено за разглеждане в Окръжен съд – Варна. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)