31-годишeн бе осъден за серия кражби

Крими

20-07-2023, 17:42

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

До приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд, откраднатите вещи били върнати.

31-годишeн бе осъден за серия кражби. Отнеманията са осъществени в условия на продължавано престъпление, с три отделни деяния, извършени през непродължителен период от време – от 8 октомври миналата година до 13 януари т.год. Това съобщиха от Районен съд за Varna utre.bg.

В първия случай той видял две оставени на пейката на автобусната спирка пред Автогара-Варна раници, като отмъкнал едната, докато собствениците им разговаряли и разглеждали електронното табло. След това, на 13 ноември м. год. в заложна къща, подсъдимият се възползвал от временната ангажираност на продавачите с други клиенти и отнел айфон от изложените на рафта за продажби кутии с телефони. При третия случай, докато майка с дете пазарувала по обяд на Синия пазар в центъра на града, той издърпал незабелязано мобилния й телефон от поставка в детската количка. Общата стойност на всички откраднати чужди вещи е за над 1800 лева.

До приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд, откраднатите вещи били върнати. С присъда, Районен съд – Варна наложи на 31-годишния мъж наказание "пробация“. Пробационните мерки включват задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и провеждане на задължителни срещи с пробационни служители за срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.