Пробация за варненец, заплашил с убийство управителка на бар

Крими

19-07-2023, 15:56

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Поводът бил възникнала конфликтна ситуация два дни преди това, когато подсъдимият в нетрезво състояние разбил витрината на заведението.

За отправена закана с убийство, Районен съд – Варна осъди 55-годишен мъж от морския град. Подсъдимият беше признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение по чл.144, ал. 3 от Наказателния кодекс - за отправяне на закана с убийство към управителка на питейно заведение.

Вечерта на 16 януари миналата година подсъдимият с трясък по вратата и с метална тръба в ръката влязъл в бара и се заканил с убийство на жената, която стопанисвала заведението с думите „Ще те убия, как може да ми викаш полиция, знаеш ли кой съм аз, какво ще ти се случи, имам хора“. Поводът бил възникнала конфликтна ситуация два дни преди това, когато подсъдимият в нетрезво състояние разбил витрината на бара и управителката потърсила съдействието на охранителна фирма и полицията.

Действията и изречените думи от 55-годишния мъж в присъствието на други посетители в заведението, би могло да възбуди основателен страх за осъществяването на заканата у потърпевшата.