УНИЦЕФ и "Крила за нашите деца" - с грамота за кмета на Варна

Мисия Варна

19-07-2023, 14:53

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Организациите са получили пълно съдействие и съпричастност "в изграждането на сигурна среда, условия за възстановяване и развитие на украинските деца и техните семейства, намерили закрила от войната в Република България". Организациите са получили пълно съдействие и съпричастност "в изграждането на сигурна среда, условия за възстановяване и развитие на украинските деца и техните семейства, намерили закрила от войната в Република България".

Кметът на Варна Иван Портних получи благодарствена грамота от УНИЦЕФ и Фондация ADRA България за пълната подкрепа при реализирането на проекта "КРИЛА за нашите деца". Организациите са получили пълно съдействие и съпричастност "в изграждането на сигурна среда, условия за възстановяване и развитие на украинските деца и техните семейства, намерили закрила от войната в Република България". 

Чрез "КРИЛА за нашите деца" бяха предоставени възможности за образование за украински деца, които не могат присъствено да се включат в учебния процес. В проекта са били ангажирани около 60 украински учители по математика, английски, история, музика. А освен основните учебни занимания, са били организирани и различни извънкласни форми на обучение, като спорт, рисуване, танци, фестивали, български език, осигурена е била и психологическа подкрепа.