Приключиха ремонта на три междублокови пространства във Варна

Мисия Варна

17-07-2023, 16:05

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тази седмица ще приключи поставянето на бордюри и тротоари по пътя за кв. „Виница“ и ще започне полагането на слой от асфалтовата настилка.

Приключиха ремонтите на три междублокови пространства във Варна. Първото е заключено в карето между ул. „Тодор Влайков“, ул. „Христо Македонски“, ул. „Константин Доганов“ и ул. „Филип Тотю“. Второто се намира между ул. „Хаджи Димитър“, ул. „Пирин“, бул. „Сливница“, ул. „Г .С. Раковски“ , а третото - между ул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Дунавски лебед“, ул. „Български орел“ и бул. „Владислав Варненчик“. Това съобщи днес Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна. 

Успоредно с това завърши асфалтирането на ул. „Константин Величков“, а в момента се извършва на ул. „Г. Раковски“ и ул. „Тодор Икономов“. До няколко дни започва полагане на първи слой асфалт по ул. „Васил Друмев“ в частта между „Чаталджа“ и ул. „Л. Каравелов“, а до края на седмицата ще започне на ул. „Св Климент" и по останалата част от ул. „Ал. Батенберг“, заяви още Христо Иванов.

Той допълни още, че в момента се работи по улици, които ще станат част от „зелената зона" – кв. „Чайка“, 17 м. р. в участъка „Ген Колев“, „Осми Приморски полк“, бул. „В. Левски“ и „ул. „Царевец“. От днес  се работи и в карето между Колхозния пазар и бул. „В. Левски“.

Имаме уверението на изпълнителите, че тази седмица ще приключи поставянето на бордюри и тротоари по пътя за кв. „Виница“ и ще започне полагането на слой от асфалтовата настилка, заяви още Христо Иванов. 

По повод проекта на ВиК, заради който е разкопан бул. "Христо Смирненски", е проведена среща с представители на УМБАЛ „Св. Марина“ и "Бърза помощ" относно предстоящите ремонти пред болницата и необходимостта от въвеждането на временна организация на движение по булеварда. Всичко е съгласувано с ръководството на Терапията, за да не бъдат нарушени условията за работа. По данни на ВиК-Варна очаква се до 7-10 дни да започне ремонтът по бул. „Христо Смирненски“ в участъка край  ул. „Мир“, а след 14 дни – в участъка между ул. „Мир" и бул. „Осми Приморски полк“, за което ще бъде подадена допълнителна информация. Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)