Арда и Черно море с реми след 6 гола, 3 дузпи и 2 обрата

Спорт

15-07-2023, 23:09

Снимка:

Varna utre

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Отборите на Арда и Черно море започнаха новия сезон в елита с вълнуващо равенство 3:3 в Кърджали.

След 2 ремита, първо с 1:1, а после и с 2:2, сега двата отбора си вкараха цели 6 гола на „Арена Арда“ като 3 от тях бяха от дузпи.

Така продължи традицията в срещите между двамата треньори Александър Тунчев и Илиан Илиев да няма победител като това бе 6-а поред, завършила със знак „Х“.

Равенството пък бе първо в родната efbet Лига за настоящата кампания и дойде след цели 2 обрата.

Матеус Машадо откри резултата на стадиона в парк „Простор“ минута преди края на първото полувреме, а скоро след началото на второто Радослав Цонев изравни от дузпа.

Преслав Боруков направи резултата 2:1 в 62-ата минута, а само 2 по-късно отново Машадо изравни за 2:2.

Не след дълго двата отбора си размениха по още един бърз гол от наказателни удари. Атанас Илиев бе точен от бялата точка в 79-ата минута, а в 83-ата Абубакар Тунгара оформи крайното 3:3 също от наказателен удар.

Начало на мача на "Арена Арда" не предполагаше голов спектакъл. В първите минути и двата отбора действаха по-предпазливо и до 30-ата минута не се случи почти нищо запомнящо се. Малко след това двата отбора набързо си размениха по един шанс за гол. Александър Василев стреля от фаул за Черно море, но ударът му премина високо над вратата на Иван Дичевски. Секунди по-късно централният защитник на кърджалийци Пламен Крачунов можеше да реализиа, но не намери от добра позиция вратата на Иван Дюлгеров.

Първото полувреме вървеше към нулево равенство, но в 43-тата минута Черно море успя да откри резултата. Центрирана топка от левия фланг внесе смут в отбраната на Арда, която не успя да я изчисти в безопасна зона. Топката се върна в наказателното поле, удари се в тялото на тарана Атанас Илиев и попадна точно на крака на Матеус Машадо. 20-годишният бразилец стреля слабо, но много добре насочено и не остави шансове на Дичевски за 0:1.

Вторите 45 минути започнаха с натиск на Арда и "светлосините" не само изравниха, но и осъществиха обрат. В 50-ата минута Абубакар Тунгара направи много остър пробив по десния фланг, влезе в наказателното поле и бе саборен от Пабло Гарсия. Главният съдия Георги Кабаков не се поколеба да отсъди дузпа, която Радослав Цонев превърна в гол за 1:1.

В 62-рата минута Арда поведе. При една бърза контраатака в центъра Лъчезар Котев напредна с топката и пусна пас към Преслав Боруков, който без миг колебание прати топката във вратата на Иван Дюлгеров за 2:1.

Отговорът на Черно море обаче бе мигновен. След само 120 секунди Машадо изравни резултата с втория си гол в мача. Бразилецът засече с глава центриране от фаул и насочи топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата.

Поредният обрат в мача дойде в 79-ата минута, когато и Черно море получи правото да изпълни дузпа. Абубакар Тунгара игра с ръка в собственото си наказателно поле и макар Кабаков да не видя ситуацията в реално време, той получи сигнализация от колегата си на системата за видеоповторения Ивайло Стоянов.

От отсъдената дузпа Атанас Илиев реализира за 3:2 в полза на варненци, но и тази тяхна преднина не издържа дълго време.

В ответната атака македонският бранител на гостите Влатко Дробаров събори в наказателното поле Боруков с прийом от борбата и Кабаков за трети път в мача свири дузпа. Този път с нейното изпълнение се нагърби Тунгара, който също вкара за 3:3.

В последните десетина минути играта продължи да бъде много остра и динамична, но до повече попадения не се стигна и двубоят от първия кръг справедливо завърши без победител.

Арда – Черно море 3:3
0:1 Матеус Машадо (44)
1:1 Радослав Цонев (53, дузпа)
2:1 Преслав Боруков (62)
2:2 Матеус Машадо (64)
2:3 Атанас Илиев (79, дузпа)
3:3 Абубакар Тунгара (83, дузпа)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

АРДА: 24. Иван Дичевски, 3. Умар Сако, 6. Пламен Крачунов, 7. Абубакар Тунгара, 9. Преслав Боруков, 10. Светослав Ковачев, 11. Мартин Стойчев, 20. Деян Лозев, 21. Радослав Цонев, 80. Лъчезар Котев, 99. Станислав Иванов;

Треньор: Александър Тунчев;

ЧЕРНО МОРЕ: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 6. Виктор Попов, 19. Александър Василев, 27. Даниел Димов, 71. Васил Панайотов, 8. Мазир Сула, 5. Пабло Алварес, 7. Матеус Машадо, 9. Атанас Илиев;

Треньор: Илиан Илиев.