Контактен център „Млад предприемач“ отвори врати във Варна

Мисия Варна

10-07-2023, 10:03

Снимка:

МС "Моят град"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Десет младежи вече започнаха да посещават редовно контактния център, споделят от организаторите.

Контактен  център „Млад предприемач“, отвори врати във Варна с подкрепата на Младежко сдружение „Моят град“.

През летните месеци в информационния център, чрез различни инструменти младите хора ще могат да тестват и оценят своята бизнес идея с помощта на експерти. Ще получават серия от консултации и подкрепа, които включват оценка на конкретна бизнес идея, създаване на  бизнес план и регистрация на търговско дружество.

В центърът всеки желаещ младеж ще получи и информация относно правните аспекти за стартиране на бизнес, за  кандидатстване по различни европейски програми, за административни процедури, за възможности на финансиране.

Целта на инициативата е да се стимулира предприемаческата активност в град Варна, като се създаде пространство, където младите хора да получат конкретни съвети и информация относно това какво е да бъдеш млад предприемач и какви са стъпките за да го постигнеш.

Десет младежи вече започнаха да посещават редовно контактния център, споделят от организаторите. Всеки, който желае да се присъедини може да пише на имейл: [email protected].

Контактен център „Млад предприемач“ е част от Младежка инициатива „Рабтолница за млади предприемачи“, която се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности“.