35 сестри, лекари и 3 линейки се грижат за живота и здравето на летовниците на плажовете във Варна

Животът

09-07-2023, 12:25

Снимка:

Varna utre

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Има възможност да бъдат отпуснати още две линейки в случай на нужда, заяви д-р Иван Иванов, директор на болница „Св. Климентина“, която е поела медицинското обслужване по варненските плажове.

Призивът ми към плануващите е – спазвайте правилата и посещавайте само охраняеми плажове! Това заяви за СайтЪТ д-р Иван Иванов, директор на болница „Св. Климентина“, която е поела медицинското обслужване по варненските плажове. Той посочи, че е много важно хората да спазват стриктно съветите на спасителите и медицинските екипи, за да не се създават предпоставки за инциденти.

По отношение на сезона д-р Иванов заяви, че тази година, няма много плануващи, което е необичайно за юли.

„Ситуацията към момента е спокойна и за щастие нямаме тежки инциденти. Това обаче може би се дължи на факта, че нямаме и много хора по плажовете като подобно е положението и в курортите край Варна. Към момента, основните случаи, с които медицинските екипи се занимават са хора, на които им е прилошало заради високо кръвно, имаме инциденти на колабирали от жегите и няколко алергични реакции“, каза още д-р Иванов.

Той добави, че за живота и здравето на летовниците във Варна се грижат 35 сестри, лекари и 3 линейки. Има възможност да бъдат отпуснати още две линейки в случай на нужда.