Задържаха „маркови“ и недекларирани стоки в контейнер от Китай

Крими

06-07-2023, 15:51

Снимка:

Агенция "Митници"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В рамките само на три дни това е второ задържане от служителите на ТД Митница Варна на контрабандни и „маркови“ стоки от Китай

Митнически служители от ТД Митница Варна задържаха 6383 „маркови“ стоки и аксесоари, внос от Китай. 1886 броя от иззетите търговски артикули не са били декларирани.

Задържаните стоки на стойност над 50 000 лева са открити на Митнически пункт „Варна Запад“ в контейнер от Китай за България. Контейнерът е селектиран от служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ за щателна митническа проверка на 1 юли 2023 г. В хода на контролните действия, извършени съвместно с митнически инспектори от МП „Варна Запад“ и служители на Гранична полиция от ГПУ Варна, са открити недекларирани 1886 облекла, чанти, обувки, спортни комплекти и други артикули с обозначения на защитени търговски марки. Сред декларираните стоки са установени и 4500 броя ключодържатели с изображения на различни марки автомобили, които също са задържани в изпълнение на разпоредбите на Регламент (ЕС) 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. Предстои да бъдат уведомени притежателите на търговските марки.

В рамките само на три дни това е второ задържане от служителите на ТД Митница Варна на контрабандни  и „маркови“ стоки от Китай. Други 27 286 недекларирани и „маркови“ стоки на стойност над 200 000 лева бяха задържани наскоро, също в контейнер с търговски стоки от Китай за България.