Трети Международен образователен форум ще се проведе във Варна

Варна Лайф

05-07-2023, 13:13

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Международен образователен форум на тема  „Иновативната образователна среда през призмата на емоционалната интелигентност и изкуствен интелект - посоки и предизвикателства“ ще се проведе в периода 31 август - 01 септември 2023 година.

Събитието се организира за трета поредна година от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Срещата ще бъде хибридна - присъствена и онлайн, и ще се проведе в Зала 1 на Икономически университет – Варна, в следните направления:
- „Социално-емоционалният компонент в процеса на изграждане на добродетели у младите хора и ролята на изкуствения интелект“
- „Иновативни образователни решения и управленски практики“
 - „Трансформация на образователната институция в динамично променящия се свят“

Както и в предходните издания, форумът ще даде възможност за споделяне на различни гледни точки и  обсъждане на работещи, иновативни образователни практики. Участие ще вземат представители на общински администрации, регионални управления на образованието, директори на детски градини, средни и висши училища в страната, побратимените и приятелски градове на Варна, градове – партньори по програма „Еразъм+“. Поканени са изпратени до министъра на образованието и местните и национални ръководства на социалните партньори на Община Варна.
Сайтът  на МОФ е отворен за регистрация: edfor.varna.bg.