Пътят до Корабостроителницата в окаяно състояние

Животът

05-07-2023, 12:54

Снимка:

Уикипедия

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Работещите в Корабостроителницата във Варна недоволстват заради лош път. Те се оплакват, че стигат трудно до работното си място заради силно компрометирани участници, а колите им се чупят. Освен лошата инфраструктура в района се образува и задръстване заради струпване на зърновози.

Инициативен комитет организира подписка, която са подкрепили 75 души, служители на "Булярд", тя е депозирана в Община Варна.  Поводът е изключително лошото състояние на пътната настилка и липсата на организация на движението в района на подхода към товарния портал на пристанище Варна, на пристанище „Булярд” и Военноморската база.  Хората предлагат да бъдат предприети спешни мерки за ремонтиране на пътното платно в посочения участък, включително в участъка на качване и слизане от Аспаруховия мост.

Според тях по този начин ще се осигури безопасно движение на хора и превозни средства. В предложението се посочва, че в този район има свръх голям брой маневриращи или престояващи тежкотоварни автомобили, които системно паркират, дори в две колони по пътното платно, включително на завои, на кръстовищата, под Аспаруховия мост. Така лишават останалите участници в движението от видимост и възможност за правилно преминаване и те са принудени да навлизат в насрещното платно.

Липсва регулиране на движението и няма присъствие на органите на реда, казват още гражданите. В допълнение, в писмото се посочва, че пътната настилка на кръстовището пред товарния портал на пристанище Варна, както и в довеждащите до кръстовището пътни артерии, от години са се отворили огромни дупки и големи коловози, които поставят в опасност и шофьори и пешеходци.

Писмото с предложенията  е депозирано в общината  на 15 май и  до този момент няма отговор.