Три златни медала грабнаха българите на Световната купа KWU Варна

Спорт

05-07-2023, 11:13

Снимка:

KWU Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

13 български спортисти с челни позиции в първенството

Оспорвано преминаха двубоите за Световната купа KWU Варна за юноши, девойки и кадети, които се проведоха в Спортно-оздравителния комплекс в Камчия. Участниците наброяваха близо 400 каратеки от 27 държави, от които 13 български спортисти спечелиха отличия.
Първи златен медал за България завоюва Генчо Вътев при 14-15-годишните в кат. до 70 кг. Той грабна почетното първо място, а малко след него, в същата възрастова група, но кат. 70+ кг., Атанас Димов зае третото място. Успехи за България в тази възрастова групата донесоха и представителки от нежния пол. Александра Иванова спечели бронзов медал в кат. 60 кг., а Никол Вътева и Диана Харизанова заеха второ и трето място в кат. 60+ кг.
При 16-17 годишните девойки Александра Бондокова и Катерина Стоева завоюваха бронз и сребро в категорията до 55кг, а Дилара Фейм се присъедини към победителите с бронз в категорията до 65 кг. С бронзов медал се окичи и Николай Станчев в кат. 75кг.
Моника Стоянова зае трето място за България при 18-21 годишните в кат. до 60 кг. Ростислав Тодоров зае 4-то място в категория в 75 кг. Злато при жените донесе Христиана Димитрова в кат. 60+ кг. Голям успех имаше и за Виктор Колев в същата възрастова група, който спечели златото в кат. 85+ кг. Двата нови световни шампиони на България заслужено получиха и специалните награди - Християна за нокаут и Виктор за най-добра техника и също за атрактивен нокаут.
Световната купа KWU Варна се проведе в рамките на международния летен лагер на KWU и БККФ, който тече в момента в Камчия. Специални гости и съдии на първенството бяха светила в бойните изкуства, сред които Шихан Акира Масуда, Шихан Франциско Фильо, Шихан Семи Шил и още много други бойни легенди, които също така водят и свои тренировки в рамките на лагера.
Днес започва и друго важно събитие – Световната купа KWU за мъже и за жени в отворена категория. Тя ще се проведе на същото място с начало в 10:00 часа. Записалите се български бойци са 6-ма, като тяхното представяне на татамито ще стане ясно в края на деня.
Всички срещи от двубоите и пълните резултати на Световната купа KWU Варна може да проследите на сайта на Световния киокушин съюз.
Медийни партньори на турнира са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com и информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.