Обявиха участниците за Световната купа KWU Варна и Световната купа KWU за мъже и за жени

Спорт

04-07-2023, 11:28

Снимка:

БККФ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

78 български каратисти ще представят страната на двата турнира на 4 и 5 юли

Днес, 03.07, стартира международния летен лагер на Световния киокушин съюз (KWU) и Българската карате киокушин федерация, който среща световни бойни величия с над 1200 бойци, готови да научат всяка техника и умение, показани им от тях в рамките на една незабравима и мотивираща седмица, провеждана от 2 до 9 юли в Камчия.

С началото на летния боен лагер се проведе регистрацията, на която стана ясно кои са участниците, които ще се включат в оспорваните двубои за Световната купа KWU Варна за юноши, девойки и кадети и Световната купа KWU за мъже и за жени в отворена категория.

На 04.07 от 10:00 часа сутринта в Спортно-оздравителния комплекс в Камчия ще се проведе дългоочакваното издание за купа Варна, а регистрираните за него са близо 400 бойци от 27 държави. Един срещу друг в битка за купата ще се изправят юноши, девойки и кадети в три възрастови групи – 14-15 години, 16-17 години и 18-21 години. Българското присъствие отново ще бъде силно, като на татамитата ще излязат 72 Българи бойци.

Шампионите и призьорите (1-3 място) във възрастовите категории 14-15 години и 16-17 години се награждават с медали и грамоти, както и с купи от съответния клас. В категорията 18-21 години класиралите се от 1-4 място ще получат и парични награди.

Ден по-късно, на 05.07 отново с начален час 10:00 часа ще стартира Световната купа KWU за мъже и за жени в отворена категория, което прави турнира още по-атрактивен и непредвидим. Локацията на провеждане остава същата, а заявилите своето участие са 21 жени и 55 мъже от общо 25 държави. 6-ма са българите, които ще се борят за Световната купа.

Световната купа на KWU в отворена категория ще награди победителите и призьорите в състезанието от 1-4 място с медал, купа, грамота и парична награда.

Всеки желаещ може да проследи двубоите на сайта на Световния киокушин съюз (KWU) и Българската карате киокушин федерация.

XVII международен летен лагер се организира съвместно от БККФ и KWU, като цели повишаване нивото на майсторството на участниците, повишаване на квалификацията на треньорите, засилване на приятелството между членове на отделните федерации, които са част от KWU. По време на международния лагер в България се провеждат и изпити за повишаване на стиловата квалификация на състезатели и треньори.

Освен двата турнира, почитателите на бойните спортове могат да присъстват и на 17-ото издание на професионалната елитна бойна гала вечер SENSHI на 8 юли т.г., в която ще вземат участие бойни звезди от няколко континента. Тя ще се проведе в гр. Варна, на плажа пред ресторант „Море“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“ с начало 18:00 часа.

Медийни партньори на двата турнира са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com и информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.