Фантастичен „Черно море” със супер триумф на държавното по плуване

Спорт

03-07-2023, 12:35

Снимка:

ПСК „Черно море“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Фантастично представяне и трофей в отборното класиране за ПСК „Черно море” на държавното лично отборно първенство по плуване за мъже и жени. Това е равносметката за хегемона в БГ плуването от изминалото държавно лично отборно първенство, което се проведе през уикенда на столичния басейн „Диана”.

Супер отборът на Никола Петров разби конкуренцията и оглави комплексното класиране с актив от 493,95 т. Варненци бяха неотразими и при мъжете, и при жените. При представителките на нежния пол черноморци са на върха с 247,62 т. ПСК „Черно море” е лидер и при мъжете с общ точков актив от 246,33.

Триумфалното представяне на варненци е венец на труда, който полагат състезатели и треньори през цялата година. В клуба има желязна организация, дисциплина и невероятен колектив – микс от фактори, които способстват силното представяне по време на шампионатите във всички възрасти. Ръководството на хегемона в българското плуване създава супер комфорт за подготовка на тима и върховите постижения не закъсняват.

Златни медалисти на държавното в столицата са: Дениел Нанков – 100 м свободен стил, и Антъни Иванов – 50 м бътерфлай. Бояна Кирчева бе неотразима и се окичи с 4 златни отличиия в дисциплините 50, 100 и 200 м кроул, както и на 50 м бътерфлай.

Мъжката щафета на черноморци ликува с титла на 4 х 200 м свободен стил.За триумфа допринесоха Дениел Нанков, Джулиан Черкезов, Самуил Данаилов и Антъни Иванов.

Златна е смесената клубна щафета и на 4 х 100 м свободен стил. Квартетът плува в състав Дениел Нанков, Антъни Иванов, Росина Тодорова и Бояна Кирчева и регистрира рекорд, спирайки хронометрите на 3,39.30 мин.

Шампиони в смесената щафета 4 х 100 м съчетано плуване станаха Валентин Филипов, Антъни Иванов, Тея Николова и Бояна Кирчева.

Сребърни медалисти от държавното лично отборно първенство са Дениел Нанков – 50 м свободен стил, Антъни Иванов – 100 и 200 м свободен стил, и 100 и 200 м бътерфлай, Валентин Филипов – 50, 100 и 200 м гръб.

Клубната щафета спечели вицешампионски трофей в дисциплината 4 х 100 м свободен стил (Росина Тодорова, Бояна Кирчева, Тея Николова и Елиза Кралева).

Носители на бронзови медали за ПСК „Черно море” са Дениел Нанков – 200 м свободен стил, и Росина Тодорова – 50 м свободен стил. Квартетът в състав Дениел Нанков, Антъни Иванов, Самуил Данаилов и Валентин Филипов е трети в дисциплината 4 х 100 м свободен стил.

В родния плувен елит ПСК „Черно море” е еталон за перфектна организация, както на домакинства на държавни първенства, така и на авторитетни турнири с участието на доказани състезатели. В началото на лятото под вещото ръководство на президента на ПСК „Черно море” Филип Ромбаут Варна прие два силни плувни турнира, организирани от „Черно море”. Традиционният Black Sea Cup и Lucky Hunt Tournament, в който си дадоха среща плеада от големите надежди на БГ плуването.

През август предстоят още два форума, превърнали се в емблема на Варна, отново обезпечени от шампиона „Черно море”. На 5 август на Южния плаж за седма поредна година ще се проведе свободното плуване в морето 1000 х 1000. Фондация Lucky Hunt готви атрактивно лятно морско шоу. Свободното плуване в морето е грандиозната атракция, която по традиция събира стотици фенове от всички възрасти.

Идеята за горещия летен празник е на председателя на УС на плувния шампион на България ПСК „Черно море“ Филип Ромбаут. Lucky Hunt пък, чиито основател е чаровната Светлана Хънт, всяка година радват малки и големи със забавна програма и куп подаръци.

На 6 август ще се проведе другото голямо плувно събитие, запазена марка на  ПСК „Черно море” - 83-ото издание на международния плувен маратон Галата – Варна. Победителите ще си разпределят награден фонд от 6800 лв.

Организатори са ВМС на Република България, община Варна и ПСК „Черно море“.

Веднага след триумфалното представяне на черноморци главният треньор на шампионите Никола Петров и трима плувци - Тея Николова, Джулиан Черкезов и Валентин Филипов, отпътуваха с националния отбор на България за европейското първенство за юноши и девойки в Белград. Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 4 до 9 юли.