Ще се сети ли Лорер за Варна

Животът

30-06-2023, 14:23

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Варненският депутат от Промяната Даниел Лорер се размина с женския пост за еврокомисар. Но варненци не трябва да се отчайват, а да стискат палци за своя избраник. В разразилите се кланови битки в Промяната за постове и парчета от баницата, Лорер може да стане най-големия държавен банкер и да оглави БНБ. Според водещи фигури в харвардската група, кандидатурата му била много по-добра и перспективна от тази на предишния претендент – Андрей Гюров, лансиран от Кирил Петков и Лена Бориславова, пише „Труд”. Лена обаче се запънала и започнала да прави в Гугъл пълно проучване за фамилията Лорер, за да му намери слабото място и да го отреже от номинациите за банкерския пост.
Варненци не са забравили, че Даниел Лорер беше министър на иновациите в правителството на Кирил Петков. Именно от тяхното управление и през двете служебни правителства на Румен Радев, че чак до днес- с новия кабинет на Промяната, във Варна не влезе нито лев държавна пара за развитието на морската столица. Това наложи да бъдат замразени големи инфраструктурни проекти и градът да живее на ръба на оцеляването.
Варненци нямат спомен и за поне един иновационен проект, макар и мъничък, който да е видял бял свят в морската столица, благодарение на министър Лорер. Държавната хазна е друго нещо – там са всички пари на държавата. Но Лорер май е свикнал повече да взема, отколкото да дава на Варна…