Шефът на ВиК обяви как вървят ремонтите във Варна

Мисия Варна

30-06-2023, 13:10

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Напредъкът на работата по големите обекти, по които работи ВиК, обяви пред медии шефът на дружеството инж. Веселин Русев, предаде репортер на Moreto.net.

160-метровият участък от авариралия през април водопровод до Паметника на „Почивка“ вече е подменен с метални тръби. До две седмици съоръжението ще бъде вкарано в експлоатация.

Междувременно тече обследване на останалата част от водопровода. Амбицията е стъклопластът да бъде подменен с метални тръби по цялото трасе от 3 км, каза шефът на ВиК. Ще бъде направен проект и ще се търси финансиране за целта.

„Насочваме усилия към ритмична реализация на водния цикъл на Варна, където проблемите са доста. Ще даваме подробна и честа информация за напредъка по всички обекти“, увери инж. Русев. Подробности за свършената и оставаща работа ще бъдат качвани и на сайта на дружеството.

Приключена е работата в „Пчелина“. Следва подмяна на водопровод в участъка от ул. „Патриарх Максим“ до „Христо Смирненски“. Срокът за изпълнение е 21 юли.

Вече е изградена 1.5 км. канализация по пътя за „Виница“. Остава Община Варна да се погрижи за довършителните работи и за асфалтирането.

След 10 дни започва асфалтирането на долната част на ул. „Прилеп“, откъм бул. „Левски“. До 21 юли трябва да бъде завършена и горната част на Прилеп, а след това работата да продължи по подмяна на водопровода в отсечката към Каменар.

По „Христо Смирненски“ утре приключва работата на ВиК в отсечката от „Мир“ до „Подвис“. Водопроводът ще бъде изпитан и след това трасето е готово за асфалтиране. На следващ етап ще бъде затворен участъкът между „Мир“ и „Кауфланд“. Готовност за започване на работа има и по отношение на трасето между „Подвис“ и Вятърна мелница, но се очаква разписване на разрешението за временна организация на движението от Община Варна. След старт на дейностите срокът за изпълнение е до 3 месеца.


Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)