Балканска джет ски купа стартира на плажа във Варна

Спорт

20-06-2023, 11:19

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Първи кръг от националните шампионати и „Балканска джет ски купа“ ще се проведат на офицерския плаж във Варна от 23 юни до 25 юни, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна. Стартовете започват от 10 часа в събота, а финалните гонки са в неделя, също от 10 часа.

След две успешни издания морската ни столица отново ще посрещне участници от България, Румъния и Гърция. Звездата в атрактивната Free Style категория отново е европейският шампион Дени Делиман от Румъния, а при децата ще се включи 15-годишната Мари Петрова от Добрич, която ще мери сили с  румънския състезател Себастиан Давидеску.

При най-мощните джетове над 500 к.с. се включват Кристиян Чобану от Румъния и Валери Михалев от Бургас. В категорията на серийните машини титлите си ще защитават Огнян Георгиев, а при EXPERT категорията - Николай Димитров, като те са членове на най-младия клуб от град Лом „Джет ски екстрийм клуб“. За първи път ще се проведе и състезание за издържливост (Endurance) за начинаещи, както и гонки за деца и аматьори.

Организатор на събитието е  Клуб за джет ски спорт Варна и дирекция "Спорт" към Община Варна.