Икономическият университет чества 103 години

Мисия Варна

15-05-2023, 14:04

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

103 години от създаването си отбеляза днес Икономическият университет. По повод празника кметът на Варна Иван Портних поздрави академичното ръководство и всички бивши и настоящи възпитаници на учебното заведение.

"За Варна е гордост, че повече от век тук се преподават задълбочени академични знания, развиват се умения за анализи и намиране на решения на съвременните проблеми в областта на икономиката, туризма, управлението и администрацията. Гордост е, че тук се създават лидери", каза кметът. Той допълни, че през изминалите 103 години в университета е имало много промени - на специалности, програми, начини на преподаване, но винаги водеща е била жаждата за нови знания и нови предизвикателства!

"Затова именно тук, в Икономическия университет, бе създаден Дълбоко технологичния иновационен порт, който отваря нови възможности за развитие и  иновации! Оценявам високо това партньорство между Община Варна и Икономическия университет и вярвам, че практическите резултати и ползи за града няма да закъснеят, каза Иван Портних.

Той поздрави ректора проф. Евгени Станимиров и академичното ръководство за енергията и креативността, с които съчетават традиции и новаторство и  постигат успехи. "В навечерието на 24 май, денят на българската просвета и култура, искам да пожелая на всички  здраве, сили и вдъхновение! Продължавайте да работите все така с изследователска страст!", завърши кметът.

По време на тържествената церемония в аулата на висшето учебно заведение бяха раздадени академичните награди за 2023 година. Жак Семизов взе приза "студент на годината", Коста Владимиров - "докторант на годината", а наградите за успешно реализирани студенти бяха за Максим Николаев, Красимир Станев и Бюлент Адемов.