Проведе се международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата”

Мисия Варна

09-05-2023, 13:41

Снимка:

Йоана Драгомирова Йорданова - 12 г.

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На 28.04.2023 г. в сградата на РДПБЗН - Варна се проведе oбластния етап на  Международния конкурс за детска рисунка ,,С очите си видях бедата”.

Конкурсът бе организиран от РДПБЗН - Варна в партньорство с Регионално управление на образованието Варна.

Целта на конкурса е да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, основни познания за рисковете от бедствия, както и дейностите на единната спасителна система.

През тази година децата и учениците, както и техните преподаватели проявиха голяма активност и като резултат  в конкурса участваха 293 рисунки, от различни учебни заведения във Варненска област.

Рисунките на младите таланти се оцениха от комисия назначена със заповед на началника на РУО - Варна, като представители на организаторите от РДПБЗН - Варна бяха инспектор Павел Пачев и инспектор Генчай Салим в група ,,Превантивен контрол и превантивна дейност” на сектор ,,Превантивна и контролна дейност”.

Комисията след като се събра в пълният си състав, разгледа и оцени представените рисунки от училищата на Варненска област и  извърши следното класиране:

В първа категория, първа възрастова група - от 7 до 10 години на първо място се класира Мелиса Иванова Алексиева на 8 години от ОУ,,Св. Патриарх Евтимий“ - гр. Варна;

В същата възрастова група на второ място е Калина Александрова Янева на 8 години, от ОУ,,Захари Стоянов“  - гр. Варна;

Трето място спечели Николай Красимиров Емилов на 8 години от ОУ,,Св. Св. Кирил и Методий“ - с. Старо Оряхово.

В същата категория, във втората възрастова група от 11 до 13 години, на първо място се класира  Кристиан Георгиев Станчев на 11 години от  ОУ,,Панайот Волов“ - гр. Варна;

Второ място спечели Васил Калоянов Дипчиков на 12 години от ОУ ,,Черноризец Храбър“ - гр. Варна;

На третото  място се класира Йоана Драгомирова Йорданова на 12 години от ОУ ,,Захари Стоянов“- гр. Варна.

В първа категория, в третата  възрастова група от 14 до 18 години на първо място се класира Ивана Недялкова Томова на 15 години от СУ ,,Васил Левски“ - гр. Девня;

На второ място се класира Емилия Емилова Енева на 16 години от  ПГГСД ,,Николай Хайтов“ - гр. Варна;

Емилия Емилова Енева - 16 г.

Третото място спечели Станислава Емилова Христова на 15 години от СУ ,,Васил Левски“ - гр. Девня.

Ръководството на РДПБЗН – Варна, кани за награждаване с медал и грамота младите таланти, заели призови места в конкурса, както  и техните родители и ръководители, което ще се проведе на 23.05.2023 г. от 12.00 ч в сградата на РДПБЗН – Варна, бул.,,Сливница“ №159.

Съгласно регламента, класиралите се рисунки на призовите места в областния етап ще бъдат изпратени за участие в националният етап на конкурса ,,С очите си видях бедата”, който ще се проведе през месец юни.