Над 100 състезатели се включват в състезание по спортно катерене

Спорт

26-04-2023, 15:37

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Над 100 състезатели от България ще вземат участие в откритото състезание по спортно катерене за деца, юноши и девойки, което ще се проведе в периода 29-ти – 30 ти април във Варна, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна.

За целта е осигурена изкуствена стена в зала „Владислав“ в СК „Черно море“ на ул. Никола Вапцаров 5. В надпреварата са заявили участие и спортисти от Македония и Румъния. Дисциплините ще бъдат две - скорост и трудност, като и двете ще носят точки на участниците за определяне на носителите на Купа България в края на годината.

Входът за зрители е свободен, като най-атрактивното зрелище се очаква да бъдат финалите в трудността - в часовете след 15:30 в двата състезателни дни.

Събитието се организира от  Клуба по спортно и скално катерене "Варнаклайминг", съвместно с Българската федерация по катерене и алпинизъм, с подкрепата на Община Варна, както и на спонсорите: Топ-рент-а-кар , iboris, Xcult, Устето, магазините „Нависоко“, „Екипировка“, „Бейскамп“, Тойота - Варна, „Аутсайдер“, „Алпи“, „Махика“.

Организаторите си поставят за цел събитието да бъде крачка към провеждане на Балканското първенство  във Варна през 2023 година, а в последващите години - и на Европейското първенство по спортно катерене, обясниха от дирекция „Спорт“.