Черно море и Лудогорец започват битката на "Тича"

Спорт

25-04-2023, 09:31

Снимка:

Снимка:Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Черно море и Лудогорец започват битката за финала в турнира за Купата на България по футбол. Първият мач е на “Тича” от 18,30 часа, а главен съдия ще бъде Волен Чинков.

Домакините на Илиан Илиев "летят високо" и се намират в отлична форма, изразяваща се в пет поредни победи. Те успяха да отстранят на четвъртфинала ЦСКА, след като се наложиха с 2:1 на "Армията". Интересно е, че последната загуба на "моряците" дойде именно срещу Лудогорец, но в Разград. Там Черно море на два пъти повеждаше в резултата, но в крайна сметка отстъпи с 2:3 след хеттрик на Кирил Десподов.

В първенството Черно море също върви много добре и към момента се намира на четвъртото място, на 9 точки зад третия ЦСКА 1948. Като цяло участие в европейските турнири през следващия сезон е доста постижима цел за “моряците” Илиан Илиев няма да може да разчита на контузения Цветомир Панов, както и на наказания Мазир Сула, който ще бъде аут само за първата среща с Лудогорец.

Лудогорец се намира в серия от 6 поредни победи срещу Черно море. Последните два мача завършиха доста драматично и с доста голове - 3:2 в полза на “орлите”. Предстои да видим дали и днес ни очаква двубой, изпълнен с емоция и голове, или тимовете ще оставят всичко интересно за реванша.