Спартак Варна приема Септември София и няма право на грешка

Спорт

24-04-2023, 12:52

Снимка:

Снимка:Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Спартак (Варна) приема Септември (София) днес от 17:30 часа в мач, който спокойно може да бъде определен като „задължителен“ за воденият от Димитър Димитров тим.

Соколите са последни и нямат право на повече грешки, ако искат да останат в борбата за оцеляване.

Столични са на 9 точки пред варненци и това е златен шанс за Херо и възпитаниците му да наваксат изоставането в дъното.

Със скромния си актив от само 13 пункта спартаковци са опрени до стената и днес нямат друга алтернатива освен победата, за да съхранят шансовете си за оцеляване. В противен случай, от следващия сезон соколите почти сигурно пак ще са във Втора лига. До края на редовния дял за домакините предстоят още гостуване на Локо Пд, домакинство на ФК ЦСКА 1948 Сф и варненско дерби на „Тича“, програма, която не работи за Херо и подопечните му.

Едва ли феновете на тима са мечтали за точно такова завръщане от само една година в елита, но поне засега нещата не изглеждат никак розови това да се промени.

Тази пролет Спартак записа само една победа – над Ботев Враца у дома с 2:1 на 25 февруари. Два месеца по-късно соколите инкасираха 4 поражения и 1 равенство, дошло в последния кръг срещу Ботев Пд на базата в Коматево. Именно то дава надежди на сините, че могат да погледнат по-смело към спасителните места.

Както е известно, този сезон изпадат последните два тима, а 14-ият играе бараж с третия във Втора лига.

Именно към него ще се стремят соколите. Не е изключено в предни позиции Херо да заложи днес на по-офанзивна постройк, въпреки че от сметките му в последния момент отпадна Жоао Марио.

Безспорно на Спартак му трябва време, но то върви и не чака никой. Нещата за соколите буквално се случват в движение и потенциалът, който домакините имат трябва да бъде впрегнат в печелене на точки, защото в противен случай полетът на соколите в елита ще е твърде кратък, а падането болезнено…