Преслав Станчев и Божидар Симеонов преди СК по хандбал във Варна: Амбицирани сме за първото място

Спорт

24-04-2023, 12:31

Снимка:

БФ Хандбал

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Пределно мобилизирани са играчите от националния ни отбор по хандбал преди старта на Световната купа за мъже в Двореца на културата и спорта във Варна. Българите не крият амбициите си да спечелят турнира.
„Отборът ни е доста млад, но сме амбицирани за първото място. Смятам, че сме добре подготвени физически и можем да се справим с останалите отбори и да вземем златото. Атмосферата е доста добра. Момчетата имат настроение, има дух за игра. При нас вече е и нашият капитан Светлин Димитров, който е в топ форма. Присъедини се и Кристиан Василев, като те двамата са основни фактори в отбора“, каза Преслав Станчев, на когото допълнително самочувствие дава и фактът, че стана голмайстор на българското първенство.

Божидар Симеонов


Подобно мнение изрази и вторият ни капитан Божидар Симеонов, който изведе съотборниците си при победата срещу Австралия.
„Амбициите ни са за добро класиране. Все пак сме домакини и искаме да се представим добре. Имаме нужда от подкрепа от публиката и се стремим да станем първи или най-малкото да играем финал. Атмосферата в отбора е добра. Сплотени сме, има настроение, има и шегувания, но когато трябва да сме сериозни, сме. Защото трябва да успеем да направим добро класиране. Треньорът Илиян Василев ни беше наставник и като юноши, сега вече изиграхме с него един турнир в Косово. Добър треньор, с когото се работи отлично. Фактът, че изведох отбора с капитанската лента срещу Австралия ме мотивира допълнително и се опитвам да предам това и на останалите момчета“, заяви Симеонов.
С отбора вече тренира и Кристиан Василев, който пристигна от Франция.
България стартира Световната купа в 19 часа във вторник (25 април) с мач срещу Азербайджан. Отново в 19 в сряда (26 април) срещаме Нигерия.

Преслав Станчев

Откриващият мач на първенството в Двореца на културата и спорта е Малта – Андора от 12.15 часа на 25 април.
Регламентът на Световната купа предвижда състезателите в отборите да бъдат на възраст между 16 и 24 години. В съставите могат да бъдат включени и до трима играчи над 24 години.
Всички мачове от турнира ще се излъчват на интернет страницата b1b.tv, а най-интересните срещи ще може да гледате по телевизия B1B.BOX.