Заловиха наркодилър в квартал Аспарухово

Крими

28-04-2022, 13:46

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В дома му са открити различни упойващи вещества

Вчера, при специализирана полицейска операция по противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества на територията на кв. Аспарухово, криминалисти от Четвърто РУ спрели за проверка лек автомобил „Опел“. При направената инспекция се оказала, че водачът на автомобилът- 23-годишен варненец, е дал положителна проба за метамфетамин, след направен наркотест, а в стоящия до него пътник на 33 години, известен на МВР, са намерени 10 бр. пакетчета, съдържащи бяло кристално вещество.

В хода на процесуално-следствените действия е предприето претърсване на дома на возещия се в колата мъж.  В жилището му са намерени и иззети 23 бр. пакети със зелена тревиста маса; бяло кристално вещество, насипна суха тревиста маса; гриндер, електрическа везна и пари. Направената експертна справка в лабораторията на ОДМВР – Варна показва, че наркотичните вещества са: метамфетамин – 40,36 г.; амфетамин 5,61г.; марихуана – 247,8г. и 0,64 г екстази.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Варна.