Водеща авиокомпания набира кадри на кариерно събитие на Летище Варна

Мисия Варна

28-04-2022, 12:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще се приемат кандидатури както от хора с предишен опит като кабинен екипаж, така и от такива без опит

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и водещият авиопревозвач в България, организира целодневно събитие за набиране на кадри заедно с Фрапорт Туин Стар на 29 април 2022 г. Wizz Air Varna Aviation Career Day ще се проведе на VIP Терминал 1 на Летище Варна от 9:00 до 18:00 часа. Ентусиазираните кандидати, които винаги са мечтали за вълнуваща кариера в небето, могат да се присъединят и да кандидатстват лично за член на кабинния екипаж на WIZZ, като се регистрират предварително и донесат своя автобиография на английски със снимка на събитието. Желаещите ще могат да кандидатстват за отворените позиции и в двете бази на Wizz Air у нас – във Варна и в София.

Wizz Air ще приема кандидатури както от хора с предишен опит като кабинен екипаж, така и от такива без никакъв досегашен опит. Авиокомпанията ще осигури професионални обучения на всички избрани кандидати, които продължават между четири и шест седмици, в зависимост от опита им, а новоназначените ще получават базова заплата през целия период на обучението.

След като новите кадри се присъединят към Wizz Air като пълноправни членове на кабинния екипаж, те ще се радват на конкурентна заплата, удобен месечен график и разнообразни възможности за професионално развитие, като програмата „Cabin Crew to Captain“ на Wizz Air, която дава възможност на съществуващите членове на кабинния екипаж да преминат през обучения за получаването на лиценз за търговски пилот. Кабинният екипаж на Wizz Air също може да се възползва от отстъпки за полети и бонуси от самолетни билети за семейството и приятелите си, за да могат да пътуват по света и да създават незабравими спомени.

Основните изисквания, на които кандидатите трябва да отговарят, преди да се присъединят към събитието за набиране на кадри във Варна, включват: да са навършили 18 години, да са високи минимум 165 см (жени) или 175 см (мъже), да имат завършено средно образование, да владеят свободно – писмено и говоримо – английски и български език, и да могат да плуват. Пълните изисквания можете да прочетете ТУК.

Андраш Радо, старши мениджър за набиране на кабинен екипаж в Wizz Air, каза: „Изключително сме развълнувани, че разширяваме дейността и екипа си в България. Въпреки предизвикателствата през последните няколко години, нашият ангажимент към българския пазар остава силен и сме решени да продължим да предлагаме нови интересни и достъпни възможности за пътуване на местните пътници. Плановете ни са много амбициозни, а увеличаването на екипа ни е ключов фактор за постигането им. С нетърпение очакваме да посрещнем всички кандидати на специалното ни събитие за набиране на кадри във Варна, така че каня всички, които мечтаят за кариера в авиацията, да се присъединят към нас.“

Wizz Air е най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа с най-младата флотилия и 4-кратен носител на наградата „Любима авиокомпания“ в България. Тя бе сред първите авиокомпании, които възстановиха полетите и въведоха строги здравни мерки на борда по време на пандемията. Освен това, въпреки тежките времена, през изминалата година превозвачът успя да пусне над 300 нови маршрута, да отвори 18 бази и да добави and 40 нови самолета към мрежата си. За да сбъдне амбициозните си планове за растеж, Wizz Air в момента прави най-голямото набиране на персонал в своята история, като планира да назначи 1000 нови члена на кабинен екипаж и 300 нови пилоти в мрежата си до декември 2022 г., като 100 души ще бъдат наети само в България като част от местния кабинен екипаж.