Варненският районен съд глоби 32-годишна жрица на любовта

Крими

27-04-2022, 19:24

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Набавяла си нетрудови доходи в периода от 25 март до 7 декември миналата година

Административно наказание „глоба“ наложи Варненският районен съд на 32-годишна жена, набавяла си нетрудови доходи чрез проституция, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

Деянието, наказуемо по чл. 329, ал. 1 от Наказателния кодекс, е осъществявано през периода от 25 март до 7 декември миналата година. През това време нееднократно подсъдимата е хващана да предлага сексуални услуги на клиенти на различни места в района на стария път Варна - Бургас. От справки по делото се установява, че през този период подсъдимата не е била регистрирана като безработна, не е имала трудови договори и не е внасяла самоосигурителни или здравни осигуровки. Тя не се е занимавала с общественополезен труд, като чрез проституция си набавяла нетрудови доходи по неморален начин. През посочения период органите на полицията неведнъж са връчвали на подсъдимата предупредителни протоколи да не извършва подобна дейност. При последния случай от м. декември миналата година, подсъдимата била хваната да предлага сексуална услуга на клиент в спрян автомобил край отбивка в местност „Крушките“.

32-годишната жена е неосъждана. По внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, съдът й наложи административно наказание – глоба, в размер на 1000 лева. Решението на Районен съд – Варна подлежи на обжалване в 15-дневен срок.