Един златен и два бронзови медала спечелиха плувци на Черно море от националното първенство на Белгия

Спорт

25-04-2022, 19:00

Снимка:

ПСК Черно море

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Две от отличията заслужи Владислав Терзиев

Златен и два бронзови приза спечелиха състезателите на шампиона ПСК "Черно море" на националното първенство по плуване на Белгия. В културната столицата на Фландрия - Антверпен, Дениел Нанков, Владислав Терзиев, Станимир Раев, Самуил Данаилов, Тея Николова и Росина Тодорова бяха предвождани от главния треньор на клуба Никола Петров.

В Града на великия художник Рубенс златен на 50 м гръб стана Владислав Терзиев. Той е бронзов на 400 м свободен стил. Съотборникът му Дениел Нанков се окичи с бронз на 50 м кроул.

За съжаление Дениел не успя да покрие норматив за световното в Будапеща на 100 м свободен стил.

"Очарован съм от всеки детайл в организацията при провеждането на шампионата! В България само може да си мечтаем за подобна спортна база и професионализъм, проявен от всички заети в комплекса", коментира главният треньор на родния шампион Никола Петров.

Той каза още, че е доволен от представянето на своите плувци.

"Дениел не успя да изплува норматив. Това бе последният му старт по време на състезанието. Въпреки умората, която ни се натрупа в много голямо количество, плувците се раздадоха и плуваха на максимума от възможностите", добави Петров.

След края на плувния шампионат варненци си направиха уникален кадър за спомен пред величествената сграда на железопътната гара в Антверпен. Зданието е изпълнено в еклектичен стил - с купол висок 75 м и 8 готически кули
Чакалнята прилича на дворцова обител. Импозантното здание е обявено за четвъртата най-красива сграда на планетата.