Нели от Варна вече 15 години търси биологичната си майка

Мисия Варна

25-04-2022, 16:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Оставена е за осиновяване веднага след раждането

Нели Костадинова от Варна е на 32 години и от 15 години търси биологичните си родители. По думите й вече е опитала всичко. Обръща се към Нова телевизия с молба за съдействие, тъй като медиите се оказват последната й надежда, за да открие произхода си.

На 10 юни 1990 година във Варна се ражда момиче с имe Десислава Недкова Стоянова. Родена е в седмия месец, оставена е за осиновяване веднага след раждането. Шест месеца по-късно е осиновена. 

„Оставена съм още при раждането. Моята майка е чакала дълго време, видяла ме е, харесала ме е и при положение, че лекарите са й казали, че аз съм болнаво дете, не е редно да ме взима, тя е решила да ме вземе”, разказва Нели.

15 години по-късно момичето, което днес носи името Нели Костадинова, разбира,че е осиновена и решава да открие биологичните си родители.”Ходих по всички стъпки, законови, по които се ходи при осиновени деца, които искат да открият произхода си… такава жена не съществува почти никъде”.

Благодарение на Facebook групата „Търсим се” Нели успява да открие три жени с името, което знае, че носи биологичната й майка. Две от тях са починали. „Стигнахме до една дама, тази дама, за жалост е известна личност. Няма да спомена в каква сфера е, за нейна безопасност. Жената обаче твърди, че не е тя, тя дори се обиди от факта, понеже нали аз съм по-тъмнокожа”, споделя Нели.

И така младата жена се озовава в задънена улица в опитите си да разбере коя е тя всъщност. „Ходих в Агенцията по вписванията да си намеря делото, там такова дело не съществува и затова реших най-накрая да се обърна към вас като последна надежда , и ако не стане… явно така трябва”.