"Неща с душа" помага на деца със специални потребности и хора с увреждания във Варна

Мисия Варна

23-04-2022, 11:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В социалното предприятие се избаротват специализирани игри и материали, с които усвояването на знания е по-лесно

Социалното предприятие "Неща с душа" във Варна осигурява работа на хора с увреждания и подпомага обучението на деца със специални образователни потребности, разказва БНТ.

Кунка Великова и Нина Димова, създатели на бизнеса с кауза, казват, че мисията им е двойна. Заедно със своя екип те създават специализирани игри и материали, с които децата да учат с желание, а усвояването на знанията да става по-лесно.

Младите жени помагат и за интеграцията на хората с увреждания, като им осигуряват постоянна работа и така им помагат да се чувстват полезни и да водят независим и пълноценен живот.

Една от служителките в социалното предприятие признава, че е изключително щастлива от шанса, който е получила, тъй като преди това 15 години не успявала да си намери работа. Според нея в последните години ситуацията е по-добра, тъй като работодателите все повече се доверяват на хората с увреждания, а и предразсъдъците в обществото стават все по-малко. 

Всички от екипа са благодарни, че на работното си място срещат най-вече приятели. Привлечени са и от каузата с труда си да помогнат на децата със специални потребности.

Основните клиенти за образователните им игри и материали са детски градини и училища, както и родители на деца със специални потребности. Получават заявки и за изработване на по-специфични продукти. Извършвали са доставки за клиенти в цялата страна, получават поръчки и от чужбина.