Черно море Тича изпрати със загуба капитана си

Спорт

21-04-2022, 08:00

Снимка:

НБЛ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Веско Георгиев сложи край на кариерата си, а варненци след 25 загуби от 26 мача нямат шанс за плейофите

Черно море Тича записа 25-ата си загуба от 26 мача в Националната баскетболна лига при мъжете. Варненци изпратиха с поредна загуба капитана си Веселин Георгиев, който изигра последен домакински мач пред родна публика, след като обяви, че слага край на кариерата си.

Съперникът им Черноморец постигна 16-а победа в НБЛ, след успех с 99:79 като гост на Черно море Тича и така подпечата като сигурно мястото си в Топ 4 на НБЛ.

За Черно море остана да изиграе само още един двубой - срещу Шумен, след което и двата тима приключват сезона. Варненци и шуменци са на последните места в НБЛ и няма да продължат в плейофите.

Мачът във Варна премина при водачество за Черноморец, който вече си гарантира четвъртото място, отбелязва bgbasket.com.

Бургазлии на няколко пъти се откъсваха в резултата, само за да успее след това Черно море да се върне, и така до почивката и 46:43.

В третия период вече Черноморец успя да вземе двуцифрен аванс, но отново го пропиля и домакините почти наваксаха до края на частта.

В заключителната четвърт вече нещата вървяха еднозначно и Черноморец през повечето време увеличаваше дистанцията.

И двата отбора имаха отлични проценти и си вкараха много тройки, но Черноморец бе убедителен в подкошието - и с точки, и с борби.

Гостите отново играха с основно шестима баскетболисти, а Евгени Хаджирусев пропусна срещата.

Страхотен дабъл-дабъл записа Андрей Иванов с 16 точки и 19 борби, 29 точки вкара Влатко Гранич, още 26 Георги Боянов, и 9 точки с 12 асистенции - Тихомир Желев. Константин Коев се включи с 15 за бургазлии.

20 за Черно море отбеляза Мартин Йорданов, 16 - Михаил Молдов, 14 - Берк Мехмед и 13 - Александър Стойков.