Варненските фоторепортери представят петата си изложба

Варна Лайф

20-04-2022, 11:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Откриването е тази вечер, от 17:30 часа, в Арт сало на Радио Варна

Варненски фоторепортери ще представят изложбата „Другото Аз“, като част от програмата на Пролетния салон на изкуствата, организиран от Община Варна. Красимир Делчев, Любомир Бенковски-Бенджи, Красимир Тодоров, Румен Сарандев, Пламен Гутинов, Христо Русев, Петко Момчилов и Красимир Стефанов ще покажат своя поглед към света през обектива не с репортажни снимки, а чрез художествена фотография. Събитието ще бъде открито на 20-и април, сряда, от 17,30 ч. в арт салона на Радио Варна. Това е петата изложба на варненските фоторепортери, показваща най-добрите снимки от събития във Варна и страната, а през м.г. и от ковид пандемията.

На 23-ти април, събота, в арт салона на Радио Варна от 14,30 ч. ще бъде представен и честван 75-ият брой на националния варненски вестник „Литература и Общество“. Неговият главен редактор Станислав Пенев миналата година бе удостоен с Голямата награда „Варна“. Той е поканил за литературоведски отзив председателя на Съюза на независимите писатели Марин Кадиев.

На 26-и април, вторник, от 18 ч. в Градската художествена галерия ще бъде представен дебютния албум „Acoustic me“ на варненската джаз-поп певица Даниела Белчева, акомпанирана от Милен Кукошаров – пиано, Димитър Семов – ударни, Михаил Иванов – контрабас. Албумът бе издаден през 2020 г., а през 2021 г. спечели наградата AWARTS на журналистическата общност във Варна, която се дава за постижения в различни сфери на културата.