Ремонтираха Приюта за бездомни във Варна

Мисия Варна

19-04-2022, 16:49

Снимка:

Община Варна Пресцентър

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Това е поредната инвестиция в социалната инфраструктура в морската столица

Цялостен ремонт е извършен на сградата на ул. „Петко Стайнов“ № 7 във Варна, където са разположени Приютът за бездомни и социално слаби лица и Кризисният център за деца. Дейностите са реализирани от проекта "Подобряване на социалната инфраструктура“, финансиран по ОП „Региони в растеж“.

 

Сградата е построена в периода 1975-1977 г. и беше в тежко състояние. Вече са обновени двата пететажни блока – блок А и блок Б и фоайето, което представлява „топла връзка“ между тях. Извършените строително-монтажни дейности включват ремонт на покрива, поставяне на топлоизолация на цялата сграда, подменена част от дограмата, изградена нова ВиК и ел. инсталация и други. Помещенията в сградата са с нови настилки, обзавеждане и оборудване в баните. Осигурена е достъпна архитектурна среда – монтирани са два асансьора и рампи за хора с увреждания. Предстои потребителите на Приюта за бездомни лица ще бъдат поетапно върнати в периода май-юни.  

 

На символичното откриване присъстваха ръководителят на проекта Надя Савова, зам.-кметът Коста Базитов, директорът на дирекция „Социални дейности“ Таня Василева и представители на строителната фирма и фирмата по надзор.

 

Това е поредната инвестиция в социалната инфраструктура на ул. „Петко Стайнов“. Обновени бяха Центърът за грижа за лица с различни форми на деменция, както и Центърът за деца със специални образователни потребности