Отличиха община Варна в национален туристически конкурс

Туризъм

18-04-2022, 16:14

Снимка:

Община Варна / Пресцентър

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Признание заслужи и официалният туристически сайт на общината - visit.varna.bg

Община Варна получи голямата награда на журито на осмото издание на националния конкурс “Read&Travel /Чети И Пътувай/. Отличието бе връчено в рамките на XVII международно туристическо изложение „Културен туризъм“ 2022, което се проведе във Велико Търново. Призът получи Соня Георгиева, директор на дирекция „Туризъм“.

В конкурса Община Варна се представи с концепцията за честването на 100 годишния юбилей от официалното обявяване на Варна за морски курорт. Отразяването на знакови събития от годината на юбилея, множеството  инициативи и културния календар впечатлиха международното жури на конкурса, което определи Варна за голямата награда „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2021г.“ в конкуренция с над 20 номинации от цялата страна, обясни Соня Георгиева.

Община Варна получи още една награда, която е от 2021 г. - в категорията „Най-професионални туристически сайтове“ за официалния туристически сайт на Община Варна visit.varna.bg. Поради ограничителните мерки, наградите от миналата година бяха раздадени на настоящото издание на изложението.